Genealogie families Renkers en Verest

English version

Deze site wordt regelmatig van nieuwe gegevens voorzien. Kom dus regelmatig terug en voeg deze pagina toe aan uw favorieten!! Stuur mij een e-mail voor aanvullingen en verbeteringen: . De laatste wijzigingen en toevoegingen vindt U hier.

De gegevens van de families Verest en van Teeffelen zijn afkomstig van Giel Verest, waarvoor natuurlijk veel dank. U kunt ook de Dynamische Stamboom bekijken, bijgewerkt op 26 juli 2013 met 29.617 personen!

Het Meertens Instituut heeft onderzocht, hoeveel personen met een bepaalde familienaam in 2007 in Nederlandse gemeenten voorkwamen. U kunt hier de resultaten zien voor de familienamen Renkers en Verest.

Een korte uitleg over de begrippen "Parenteel" en "Kwartierstaat" die U in het linkerframe vindt:

Parenteel

Een parenteel gaat uit van de oudst bekende voorouder en geeft van die voorouder het nageslacht volgens de mannelijke en de vrouwelijke lijn. Vandaar dat je bij de jongste generaties veel verschillende achternamen tegenkomt. In dit geval worden alle afstammelingen van de oudst gevonden Renkers weergegeven.

Kwartierstaat

Een kwartierstaat geeft een opsomming van alle bekende ouders, grootouders, overgrootouders enz. van degene die als eerste staat genoemd, in dit geval Willem Maria Verest. Die eerste heet in de genealogie PROBAND en heeft in een kwartierstaat altijd nummer 1. De even nummers zijn altijd mannen en de oneven nummers zijn altijd vrouwen. De nummers 2 en 3 zijn de vader en de moeder van de proband. De nummers 4 en 5 de grootouders van vaderskant en de nummers 6 en 7 de grootouders van moederskant.

Er is nu ook een adreslijst van de leden van de familie Renkers online, maar hiervoor heeft U een gebruikersnaam en password nodig. Bent U familielid en wilt U toegang tot deze lijst mail dan naar .